Kdo je Mehran Tavakoli Keshe?

03.07.2016 14:12

Kdo je Mehran Tavakoli Keshe?

Mehran Tavakoli KesheM.T. Keshe je nukleární fyzik původem z Íránu. Výzkumu interakce částic se věnuje zhruba 40 let a musel odejít z univerzity, protože mu nestačil výklad učebnic. Mimo jiné třeba to, že konvenční věda stále není schopná vysvětlit působení gravitace. V současné chvíli to nemá lehké, protože na něj a jeho rodinu byly spáchány už tři (neúspěšné) atentáty a má v rukou důkazy, že za tím stojí belgický král. Když tohoto pána uslyšíte mluvit, po nějaké chvíli dojdete k tomu, že kromě exaktní vědy se hluboce věnuje duchovnímu poznání a má jasno v tom, jak věci fungují „zpoza scény“.

A čím je vrchnosti tak nepohodlný? Tím, že též velmi usiluje o to, aby všichni měli přístup k energii zdarma. Ale jeho vize jde mnohem dál. Jeho záměrěm je také to, aby se lidé této planety probudili k tomu, kým skutečně jsou a o čem je vlastně náš pobyt tady. Že můžeme celou naši zkušenost existence na Zemi povznést na úplně novou úroveň, kterou si momentálně asi ani nejsme schopní představit.

Nejde tu jen o to, abychom měli energii zadarmo a mohli jíst a pít kdekoli zrovna budeme, aniž bychom si museli něco brát sebou. Jde tu o procitnutí k tomu, čeho všeho jsme jako Duše ve fyzických tělech schopní a co všechno, nejen ve vnějším světě, ale především v nás samých, je tu ještě k objevení.

Keshe má taky spoustu odpůrců, kteří jako hlavní argument uvádějí, že oficiálně ještě nikde žádný svůj vynález nepředvedl. Vzhledem k situaci v tomto oboru se tomu ale nelze divit. Údajně jen jednou dal dopředu vědět, že jedno ze svých zařízení předvede – následně ho navštívili „muži v černém“ a tak trochu jeho snažení sabotovali.

Další výtkou na jeho adresu byla poznámka, že když si může vyrobit jakýkoli materiál, proč si nevyrobí zlato, místo aby žádal finance od lidí? Tento dotaz Kesheho asi trochu rozlítil, protože to podle jeho slov byl znak nejvyšší ignorace. On sám nikdy neoslovil žádného investora, protože nechce, aby nějaký jedinec či skupina měli hlavní slovo v jeho nadaci. Jeho snahou je, aby jsme i my lidé tvořící pomyslný spodek pyramidy, přiložili ruku k dílu. Nikdo za nás naši práci neudělá.

Keshe také napsal několik knih, kde popisuje mechanismy fungování částic na subatomární úrovni a na úrovních jemnějších realit. Údajně je vše psáno takovým stylem, že to může pochopit i laik.

Zpět